HIERONTA JA OSTEOPATIA

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta tehdään noin 50-55 asteisilla kivillä. Asiakkaan toiveiden mukaan hierotaan koko vartalo tai osa siitä. Hieronta on kevyempää kuin klassinen- tai urheiluhieronta. Kivien lämpö saa aikaan hyödyllisiä vaikutuksia aineenvaihdunnan, rentoutumisen ja lihasjännitysten kannalta. Vaikka kyseessä on rentoutushoito, hieronta on mahdollista toteuttaa myös muokkaavana hierontana.

Aromahieronta

Aromahieronta on eteeristen öljyjen ja kevyen hieronnan ansiosta mieltä ja kehoa rentouttava hoito. Asiakas valitsee omien mieltymystensä mukaan käytettävän hierontaöljyn. Valittavana on esimerkiksi rentouttava-, piristävä- tai lymfaöljy. Hoidossa hierotaan koko vartalo ja asiakkaan halutessa myös kasvot.

Parafiinihoidot

Parafiinihoidot tehdään kämmenille ja jalkaterille. Hoidon aluksi iho desinfioidaan, jonka jälkeen hoidettava alue upotetaan lämpimään, sulaan parafiiniin. Parafiini vaikuttaa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen kädet/jalat hierotaan. Ihosta tulee pehmeä. Tämä on mahtava talvi-ihon hoitaja! Hoidosta on apua esimerkiksi reuman aiheuttamaan nivelsärkyyn.

G-5 Kiertovärähtelyhieronta

Tämä laitehieronta perustuu erilaisten hierontapäiden tehoon. Hieronnassa käsitellään tilanteen mukaan koko vartalo tai osa siitä. Tämä hieronta vastaa käsintehtyä hierontaa, mutta on paljon tehokkaampaa lyhyemmässä ajassa. Hoidolla tehostetaan mm. aineenvaihdunnan paranemista sekä poistetaan tehokkaasti lihasjännityksiä.

Fascia-käsittelyt

Käsittelyt kohdistuvat lihaskalvoihin ja työvälineenä käytetään fascia-rautoja. Hoidon avulla vaikutetaan lihaskalvojen kireyksiin sekä kiinnikkeiden poistoon. Esimerkiksi leikkausarpien muodostamat kiinnikkeet, traumaperäiset vammat tai rasituksen aiheuttamat kireydet kalvoissa on mahdollista hoitaa fascia-käsittelyn avulla. Hoito on kestoltaan lyhyt, mutta sitäkin tehokkaampi.

Päähieronta

Rentouttava hieronta tehdään istuen ja on kestoltaan 30 minuuttia. Nimestä poiketen hierotaan myös hartioita sekä olkapäitä. Hieronnalla saadaan aikaan niska-hartia-alueen verenkierron vilkastumista ja päänahan kireyttä vähemmäksi. Erittäin tehokas apu päänsärkyyn tai niskajumeihin. Ehdottomasti kokeilunarvoinen hoito.

Osteopatia

Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija. Hän voi tutkia ja hoitaa yksittäistä tai useampaa vaivaa. Osteopaatti haastattelee ja tutkii asiakkaan vaivojen ja kertomusten perusteella vaivan syntysyytä ja hoitaa mahdollisuuksien mukaan nivel- ja lihasperäiset vaivat manipulaatio- ja mobilisaatio hoidoilla sekä pehmytkudoskäsittelyillä. Osteopaatti antaa tarvittavia ohjeita omatoimiseen kuntouttavaan harjoitteluun. Myös neurologian tutkiminen kuuluu osteopaatin tehtäviin sekä tarvittaessa ohjaaminen jatkotutkimuksiin.

Asiakkaasta otetut (alle 3 v. vanhat) röntgen- ja magneettikuvat kannattaa olla mukana hoitoon hakeutuessa, sillä niistä näkyvät onko aiemmin kuvattu jotain ongelmia sekä muita hoidon kannalta huomioitavia asioita.

Osteopatialla pidetään yllä terveyttä eli osteopatiaan voi hakeutua myös ilman ns. vaivaa ja se toimii hyvin myös rentouttavana hoitomenetelmänä.

Käsittely vaikuttaa koko kehoon ja ennaltaehkäisee vaivojen esim. nivelkulumien ja lihasperäisten ongelmien syntymistä sekä pitää yllä terveyttä.

Erilaisia osteopaatin tutkittavia/hoidettavia vaivoja:

 • Akuutit tai krooniset selkäkivut (iscias)
 • Raajojen puutumiset, pistelyt ja säryt
 • Päänsärkyoireet
 • Niska-hartiasäryt, tension neck
 • Rintarangan kiputilat
 • Huimaus
 • Tinnitus (korvaoire)
 • Nivelten kiputilat
 • Kyynärpää vaivat (tennis/golfkyynärpää)
 • Lihaskivut ja- krampit
 • Urheilu- ja rasitusvammat